ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεοντόπουλο Γρηγόριο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Σβάρνα Χρήστο επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ». Στις 10:00 είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γρηγορόπουλο Αναστάσιο επίσης παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Μεταμοσχευτικού Κέντρου κ. Βουγάς Βασίλειος, με θέμα « Το πρόγραμμα των μεταμοσχεύσεων».

Στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα συζητήθηκε η κατάσταση του προγράμματος μεταμοσχεύσεων του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ. Ο Διοικητής μας ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα των μεταμοσχεύσεων συνεχίζετε όπως έχει χωρίς καμία μεταβολή και προωθείται τροποποίηση του κανονισμού με την δημιουργία αυτόνομης χειρουργικής κλινικής – μεταμοσχεύσεων.

Επίσης ετέθησαν ζητήματα για την στελέχωση της μονάδας μεταμοσχεύσεων με οργανικές θέσεις νέων Χειρουργών ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή λειτουργία του μεταμοσχευτικού προγράμματος στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Επιπλέον τέθηκαν και θέματα ανασυγκρότησης του νεφρολογικού τμήματος του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ώστε να εξυπηρετούνται με επάρκεια οι νεφροπαθείς που νοσηλεύονται.

Τέλος Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εργαστούμε από κοινού για την άμεση επίλυση  των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μεταμοσχευμένοι με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων  υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ .

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΠΟΝ παρευρέθηκε στα εγκαίνια ανάπλασης για την μονάδα  περιτοναϊκής κάθαρσης της νεφρολογικής κλινικής.

 

Το ΔΣ της ΠΟΝ