ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 05/05/2023 αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα κ. Σβάρνα Χρήστο, τον Αντιπρόεδρο κ. Γιαννακό Βασίλειο και την Ταμία κα Μπαζιώτη Γεωργία  επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ». Στις 10:00 είχε συνάντηση στο Νεφρολογικό Τμήμα με την Διευθύντρια κα Χριστοδουλίδου Χρυσταλλένη και τους νεφρολόγους του τμήματος. Ακολούθησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γρηγορόπουλο Αναστάσιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής στο Μεταμοσχευτικό Τμήμα κο Βουγάς Βασίλειος και η Διευθύντρια του Νεφρολογικού Τμήματος κα Χριστοδουλίδου Χρυσταλλένη.

Στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα η αντιπροσωπεία της ΠΟΝ εξέθεσε  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταμοσχευμένοι, όπως δυσκολία στο κλείσιμο τηλεφωνικού ραντεβού μέσω του 1535 για αιμοληψία, συνταγoγράφηση φαρμάκων και ραντεβού με θεράποντα γιατρό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις  στην πραγματοποίηση των τακτικών εξετάσεων, ταλαιπωρία των μεταμοσχευμένων και περεταίρω επιβάρυνση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης ετέθησαν ζητήματα για την στελέχωση των μεταμοσχευτικού κέντρου με οργανικές θέσεις νέων Χειρουργών  μεταμοσχευτών για την συνέχιση και ομαλή λειτουργία των μεταμοσχευτικού προγράμματος του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αναγνώρισε την άμεση ανάγκη επίλυσης όλων των προβλημάτων των νεφροπαθών και συμφωνήθηκε η  δημιουργία μίας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας, όπου οι μεταμοσχευμένοι θα μπορούν να κλείνουν ταυτόχρονα το ραντεβού τους για αιμοληψία, συνταγoγράφηση φαρμάκων και ραντεβού με θεράποντα γιατρό σε διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε περίπτωση.

Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων μπορούν να τα παίρνουν  οι μεταμοσχευμένοι ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής : gov.gr και με την χρήση των προσωπικών κωδικών  taxis.

Όσον αφορά την στελέχωση του μεταμοσχευτικού τμήματος ενημερωθήκαμε ότι έχουν υποβληθεί αιτήματα από το νοσοκομείο στο υπουργείο Υγείας για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας μεταμοσχεύσεων.

Τέλος Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εργαστούμε από κοινού για την άμεση επίλυση  των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μεταμοσχευμένοι με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων  υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ .