ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 23/11/2016  αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΝ και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων συναντήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κον Αντωνίου και τον Περιφερειάρχη κον Αγοραστό.

Με τον Διοικητή της ΥΠΕ συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα των νεφροπαθών στα κρατικά νοσοκομεία αρμοδιότητάς του, τα οποία αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα τόσο σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τον εξοπλισμό τους.

Αναλυτικά ζητήσαμε την άμεση πλήρωση των θέσεων και την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των νεφρολόγων στα νοσοκομεία Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς και την ενίσχυση της μονάδος του Βόλου με νοσηλευτικό προσωπικό και επικουρικούς ιατρούς. Επίσης την αντικατάσταση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης των νοσοκομείων που τα υπάρχοντα είναι εξαιρετικά πεπαλαιωμένα όπως των Τρικάλων. Ο Διοικητής από την μεριά του δεσμεύτηκε στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συζητήθηκε η συμβολή της περιφέρειας στην ανανέωση του εξοπλισμού μετά από προτάσεις των νοσοκομείων. Κύρια όμως, η ανάληψη δράσεων εκ μέρους της Περιφέρειας για την διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων. Ο Περιφερειάρχης εκφράστηκε πολύ θετικά και για τις δυο προτάσεις.

Η ΠΟΝ σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους θα συνεχίσει την προσπάθεια και των αγώνα της για την βελτίωση της ποιότητας περίθαλψης και της ζωής των νεφροπαθών σε όλη την χώρα.

 

 

 

Για το ΔΣ

 

Αθήνα 24/11/2016